zaterdag 4 januari 2014

Knack: "Eén op drie Amerikanen gelooft niet in evolutietheorie" - De titel is fout. Het is 33% van de democraten en 57% van de republikeinen. Dat betekent dus, dat 45% van de Amerikanen in het letterlijke Scheppingsverhaal gelooft en dat 27,5% van de Amerikanen in 'Intelligent Design' gelooft!

Een derde van de Amerikaanse bevolking verwerpt de evolutieleer [Wat is dé 'evolutieleer'?] en gelooft dat de mens in zijn huidige vorm al bestaat sinds 'het begin der tijden' [Dit is theologisch niet correct. De mens werd pas op de zesde dag geschapen.].


Uit Genesis:

Gen 1:1  In het begin schiep God hemel en aarde.
Gen 1:2  Maar de aarde was nog ongeordend en leeg, over de wereldzee heerste duisternis, en Gods Geest zweefde over de wateren.
Gen 1:3  God sprak: Daar zij licht. En er was licht.
Gen 1:4  En God zag, dat het licht goed was. Nu scheidde God het licht van de duisternis;
Gen 1:5  het licht noemde Hij dag, en de duisternis noemde Hij nacht. Zo werd het avond en morgen: de eerste dag.Er staat geschreven, dat God IN HET BEGIN hemel en aarde schiep. Er staat niet dat, dat op de eerste dag gebeurde.

Pas op het ogenblik, dat God het licht van de duisternis scheidde, was er sprake van 'een dag'.

Het licht noemde Hij dag. Het licht!

Zo werd het avond en morgen: de eerste dag.

De eerste dag kwam er pas na de eerste avond en de eerste morgen...


Knack:

33 percent van alle Amerikanen gelooft niet dat de mens is geëvolueerd doorheen de tijd [Het percentage is niet correct, maar de uitspraak klopt wel. De mens is NIET 'geëvolueerd'!]. Een derde gelooft dus in het klassieke scheppingsverhaal [Het Scheppingsverhaal gaat over veel meer dan alleen maar de schepping van de mens.], waarin God binnen zes dagen het heelal, de aarde en alle wezens schiep [Nogmaals, in het Scheppingsverhaal staat niet dat, dat binnen zes dagen gebeurde.].

Deze cijfers zijn afkomstig van het Pew Research Religion Public Life Project, dat bijhoudt hoe gelovig Amerikanen zijn. Dat schrijft The Independent.

Toch geloven Amerikanen steeds minder in het scheppingsverhaal. Twee jaar geleden verwierp ongeveer de helft van de Amerikanen de evolutietheorie. [Nog steeds 45% van de Amerikanen gelooft in het Scheppinsgverhaal.]

Democraten versus Republikeinen 
Uit het Pew-onderzoek bleek eveneens dat de kloof tussen Democraten en Republikeinen steeds groter wordt. [De gelovigen worden geloviger en de ongelovigen worden ongeloviger.]

In 2009 gaf 54 percent van de ondervraagde Republikeinen aan dat mensen en apen dezelfde voorouders hebben. Vandaag beschouwt slechts 43 procent van de Republikeinen de evolutietheorie als acceptabel. [De evolutietheorie verliest dus terrein.]

In scherp contrast daarmee staat de opinie van Democraten. Hun geloof in de evolutie ["Geloof in de evolutie" is een correcte formulering! Het is maar een pseudo-geloof! ] groeide van 64 procent in 2009 tot 67 procent vandaag. Tussen de verschillende politieke overtuigingen zit dus een verschil van 24 procent.

Evangelisten [Hier worden geen 'evangelisten' bedoeld, maar wel 'evangelicalen'.]
Van de Amerikanen die geloven in de evolutie, ziet de helft daarin een natuurlijk proces. De andere helft gelooft dat God het proces begeleidt en waar nodig ingrijpt. [Dit is dus één of andere vorm van Intelligent Design.]

Wat Knack hier op een ingenieuze manier probeert te verdoezelen, is dat 27,5% van de Amerikanen die het Scheppingsverhaal niet letterlijk geloven, toch in Intelligent Design geloven.

Dus;

45% van de Amerikanen gelooft letterlijk in het Scheppingsverhaal
27,5% van de Amerikanen gelooft in Intelligent Design
27,5% gelooft in het toeval.

Dit moeten schokkende cijfers zijn voor onze Vlaamse atheïsten!

Blanke evangelisten ['Evangelicalen'.] houden het nauwste vast aan de bijbel. Van hen zegt 64 procent dat het universum, de mens en de dieren in hun huidige vorm bestaan sinds het begin der tijden. Bij de traditionele protestanten doet er zich een verschuiving voor. 78 procent aanvaardt een gemeenschappelijke voorvader van mens en aap. [Zou Knack ons ook kunnen mededelen wie die 'gemeenschappelijke voorvader' dan is?]

Bron: Knack

Link:

http://www.knack.be/nieuws/wetenschap/een-op-drie-amerikanen-gelooft-niet-in-evolutietheorie/article-normal-122018.html


De titel moet dus zijn:

"72,5% van de Amerikanen gelooft niet in evolutietheorie"

KNACK, IN HET VERVOLG BETER JULLIE HUISWERK DOEN!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Gescherm met statistiek. Allemaal flauwe kul. Ten eerste zijn het Evangelicalen die de cijfers samengesteld hebben, dan komt Knack ze interpreteren en dan kom jij Knack verbeteren.

Punt is dat er heel wat die Evangelicale creationistische wetenschappers zijn, die ook al hebben ze beperkte financiele middelen, bijzonder goede wetenschap bedrijven en een indrukwekkende bibliotheek publicaties produceren. En raad eens, ze laten geen spaander heel van evolutie. Daarenboven vegen ze ook de vloer met ALLE wetenschap die over "miljoenen jaren" spreekt. Veel cosmologie en geologie wordt evenzeer van tafel geveegd. Oceanografie, Vulcanologie, ditto, enz. enz. enz.

Creationisme is geen geloofszaak, maar puur rationeel. Evolutie is wel ideologisch, en niet rationeel. Daarenboven kan Evolutie geen yota aan kritiek vanuit creationistische hoek weerleggen. Het enigste dat evolutie ondersteunt en een machtige lobby van aggressieve atheisten, maar ze houden alleen zichzelf voor de zot goede wetenschap te negeren in hun poging het bestaan van God te ontkennen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer