vrijdag 14 december 2012

The trend is Trad

Traditionalistische Katholieken zijn de avant-garde van onze tijd.

Terwijl alle andere Katholieke groepen nog betrokken zijn bij de achterhoedegevechten, of er zich bij hebben neergelegd of zich zelfs aan de vijand hebben overgegeven en meestrijden tégen de Kerk in de cultuuroorlogen van de jaren 1960 en hun nasleep, zijn de Traditionalistische Katholieken in volle opkomst!

Voor de oud-liberale kerkelijke hiërarchie en een modernistische clerus, die in de Westerse landen wordt geteisterd door schandaal en verval, is de opkomst van een traditionalistische avant-garde verontrustend.

Is het slechts een uitdrukking van excentriciteit, of is het een teken dat de Kerk 50 jaar geleden de foute richting insloeg?

http://www.economist.com/news/international/21568357-its-trendy-be-traditionalist-catholic-church-traditionalist-avant-garde


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Yep en als The Economist het zegt, zal het wel zo zijn.

Zelfs als het niet waar is, wordt het toch waar wanneer zij het zeggen.

Anoniem zei

Zeer hoopvol en geruststellend dit bericht. Nog een vijftal jaar en heel het modernistisch experiment is naar de prullenmand verwezen.
De maatschappij zal zich dan ook snel weer normaliseren. Echtscheiding, abortus, homohuwlijk, etc etc. de vuilbak in.
Ik bid en hoop dat we geen vijf jaar meer moeten wachten op dit alles.

Anoniem zei

Een baldakijn is dus de avant-garde ofte de voorhoede. Ik zie er achterhoedegevechten in. Maar ook deze opmerking zal Guardian Angel vakkundig censureren.

The Guardian Angel zei

Er wordt weer over baldakijnen gesproken...

Anoniem zei

Het traditionalisme mag dan de nieuwe trend zijn, de modernistische babyboomers in ons land zullen hun huid duur verkopen, voor ze ook maar een millimeter toegeven aan de conservatieven, die zij associëren met een aantal "traumatische" jeugdervaringen. Indien een nieuwe traditionalistische generatie haar plaats opeist, zal dit ongetwijfeld de emoties hoog laten oplopen.

Anoniem zei

of het nu "baldakijn" is of "Heilig Sacrament", er zijn altijd nog overjaarse hippies die alles wat katholiek is, belachelijk willen maken. Waarom luisteren we nog naar die laatste huilende wolven ?

Anoniem zei

It’s trendy to be a traditionalist in the Catholic church. The Latin Mass Society of England and Wales, started in 1965, now has over 5,000 members. The weekly number of Latin masses is up from 26 in 2007 to 157 now. In America it is up from 60 in 1991 to 420. At Brompton Oratory, a hotspot of London traditionalism, 440 flock to the main Sunday Latin mass. That is twice the figure for the main English one.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer