maandag 17 december 2012

Seksuele voorlichting anno 2012 in Frankrijk...


Anatole se demande comment on fait les bébés ? door debattons

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Leve de simplismen!

Anoniem zei

Het leven van homo's gaat vaak gepaard met moeilijkheden en uitsluiting. Toch heb ik mijn twijfels over het politiek correcte denken dan door ieders strot, en vooral die van onze kinderen gejaagd wordt. Of dit tot meer tolerantie leidt, valt sterk te betwijfelen (vooral in het licht van recente homofobe incidenten).

Soms moeten we een kat en kat durven noemen. En neen, het is niet "normaal" om twee mama's en papa's te hebben. Moeten we deze minderheid van mensen en hun moeilijkheden daarom doodzwijgen? Neen. Wel plaatsen, en dit met respect voor ieders waardigheid.

Anoniem zei

Ik als zoon van twee moeders kan zeggen dat je daar absoluut geen last van hebt. Je wordt volledig normaal opgevoed, je groeit normaal op en je hebt daar absoluut geen probleem mee. Ik vind een mama, mama relatie, papa papa relatie en zelfs een mama papa relatie volledig normaal.
Ik kan niet geloven dat God daartegen is. En indien hij daar tegen zou zijn dan keer ik hem de rug toe.

The Guardian Angel zei

Interessant...

Anoniem zei

Wat is interessant? De maturiteit van anoniem van 17 Dec 23:08?

Homo koppels hebben pas 6 jaar geleden het recht verworven te adopteren. Hij/zij zal wel een adoptie van een ouder kind geweest zijn.

Hoe dan ook, ik ga akkoord; twee vrouwen of twee mannen zijn even bekwaam kinderen op te voeden dan een man/vrouw duo.

Sommigen zullen zelfs beter zijn dan een man/vrouw duo, vooral wanneer je goede homo-ouders met slechte hetero-ouders vergelijkt.

Mijns inziens is HET probleem met homo’s ‘de homo-cultuur’, de promiscuïteit, de fetisjen, de grote mond, het exhibitionisme, het druggebruik, en vooral, hoe dit in Gay Pride optochten, door lobby's, door de media en zelfs door wetgeving door je strot geramd wordt. Het zijn precies de homoactivisten die homo’s een slechte naam geven. Niemand wil weten wat iemand in zijn/haar slaapkamer doet. Wat daar gebeurt, hoort daar te blijven. Dat hoort tot de intimiteit van de relatie, moet beschermd worden en is vereist voor een gezonde relatie.

Mensen horen zich nu eenmaal aan een minimum van sociale regels te houden, discretie in de expressie van seksualiteit is daar een heel belangrijke van. Indien ALLE homo’s zich ook aan deze sociale regels zouden houden, zouden ze veel meer geapprecieerd worden.

Anoniem zei

Twee mannen of twee vrouwen kunnen geen kinderen verwekken. Dat is een biologisch feit. Wat heeft de holebi problematiek hier nu mee the maken?

Maar ik wil iets dieper gaan.

Hoe kan je met een kind over condooms praten, wanneer een kind het concept van de seksuele liefde niet begrijpt en geen erotische gevoelens kan hebben. Een kind kan misschien wel de voortplanting begrijpen op puur biologisch vlak. Maar op school wordt de seksuele liefde, de homo-problematiek en IVF bij voortplanting betrokken, hetgeen veel te ingewikkeld is voor een kind

Op school verwacht men van het kind dat het een vroegtijdige seksuele volwassenheid ontwikkelt, terwijl de meeste mensen hun hele tiener jaren hier voor nodig hebben. Zelfs volwassenen begrijpen de subtiliteiten en de dynamiek van hun eigen seksuele gevoelens niet goed. Psychologen zijn het niet eens over de dynamiek van homoseksuele liefde. Waarom zou je er dan met een kind van 12 over praten?

Pedofielen doen dat, en dan wordt het ‘seksuele grooming’ genoemd. De juf op school doet het ook, maar dan wordt het seksuele voorlichting genoemd, en dat mag. Het moet zelfs.

Men kan geen seksuele gevoelens aanleren, noch de acceptatie van, noch de verwerping van seksuele gevoelens. Seksuele ontwikkeling is een gestaag en natuurlijk proces dat voor eenieder verschilt. Het is niet iets dat geforceerd mag worden, en bovenal, het gebeurd vanzelf – stap voor stap, wanneer men er klaar voor is. Knoei er niet mee. Laat kinderen gerust. Pedofielen mogen toch ook niet.

Zelf begrijp ik homoseksuele gevoelens niet. Het idee een seksuele relatie met een man te onderhouden wekt weerzin. Net zoals men mij steeds verteld hoe een homo een seksuele relatie met een vrouw weerzinnelijk vindt. Maar op school wordt alles en iedereen gelukzalig op dezelfde hoop gegooid. Men loopt echt met de voeten door de seksuele ontwikkeling van een kind.

Men moet een kind waarden aanleren. Men moet een kind sociale normen en structuren aanleren: hygiëne, voeding, kleding, vriendschap, creativiteit, zelf-discipline, zelf vertrouwen, eigen waarde, respect en ja, zelfs godsdienst. Een kind moet leren de juiste keuzes te maken en het verschil tussen goed en slecht. Dat is de rol van de ouders. De belangrijkste rol van een lagere school is dit te bevestigen. Als een school dit niet doet, ondermijnt het de opvoeding die de ouders aan hun kinderen proberen te geven.

Scholen klagen dat ze de taak van de ouders moeten vervullen omdat ouders hun kinder niet meer (goed genoeg) opvoeden.

Eerst en vooral de scholen WILLEN de kinderen zelf opvoeden en als ze konden zouden ze de ouders het recht ontnemen hun eigen kinderen op te voeden. Ten tweede door de kortsluiting tussen hetgeen kinderen thuis horen en op school horen, worden kinderen verward en is er gewoon geen huis meer mee te houden.

Tot slot, je kan inderdaad met zaadcellen en eicellen knutselen maar een bevruchte eicel in een man inplanteren is krankzinnig en waarschijnlijk onmogelijk. Niemand heeft het ooit durven proberen omdat het te gevaarlijk is voor de man - laat staan de foetus. Laat staan dat het ethisch verantwoord zou zijn. Het hangt natuurlijk van je ethisch waardenstelsel af, maar ik citeer hier een vruchtbaarheidsdeskundige wiens job het is God te spelen met de voortplanting, dus...

In het kort, wat er op de lagere school onderwezen wordt is niet alleen botweg fout maar ook ethisch onverantwoord – ongeacht de maatstaaf.

Anoniem zei

Grappig eigenlijk. God zou een homohater zijn omdat Hij geen androgene mensen geschapen heeft.

Evolutie is er ook niet in geslaagd.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer