BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 9 juli 2009

Paus Pius XII redde meer joden dan alle toenmalige politieke leiders van de wereld samen


De Amerikaanse ‘Pave the Way’-stichting, die de dialoog tussen joden en christenen promoot, heeft Paus Pius XII (1939-1958) bij het Holocaustmuseum Yad Vashem voorgedragen als rechtvaardige onder de naties, op basis van meer dan tweeduizend bladzijden documentatie en videogetuigenissen.


Pave the Wayvoorzitter Gary Krupp maakt zich sterk dat kan bewezen worden dat Pius XII meer joden redde dan alle toenmalige religieuze en politieke leiders van de wereld samen.


Onlangs bleek dat Pius XII er rekening mee hield dat hij door de nazi’s zou worden ontvoerd. In dat geval moesten de kardinalen in een neutraal land een nieuwe Paus kiezen. Dat liet Pius XII in een noodvergadering met kardinalen op 6 september 1943 weten. Hij had daarvoor bij voorbaat een ontslagbrief ondertekend. Een maand later, toen ook in Rome joden werden opgepakt, kwam de Paus onmiddellijk tussen. Generaal Karl Wolff, destijds commandant in Italië, verklaarde dat hij opdracht kreeg van Hitler om het Vaticaan te bezetten en de Paus te ontvoeren.”

Volgens voorzitter Krupp wordt alle verzamelde documentatie overgemaakt aan Yad Vashem, dat daarop een eigen onderzoek zal voeren. De pauselijke nuntius in Israël dreigde begin 2007 nog met een boycot van de shoahherdenking in Yad Vashem omdat de foto van Pius XII te midden van fascistische leiders is opgehangen, met daaronder een tekst waarin hem verweten wordt de vervolging van de joden niet krachtig genoeg te hebben veroordeeld. Krupp: “Het komt er vooral op aan deze overlevenden, die vaak niet wisten dat zij door pauselijke tussenkomst gered zijn, en hun familieleden op te sporen, om beëdigde verklaringen te bekomen.”

maandag 6 juli 2009

Heilige Maria Goretti B.V.O.

Maria Goretti (Corinaldo, 16 oktober 1890 - Ferriere di Conca (Nettuno), 6 juli 1902) is een Italiaanse jeugdheilige.

Maria werd op elfjarige leeftijd met veertien messteken neergestoken door Alessandro Serenelli, die haar wilde aanranden. Ze stierf twee dagen later in het ziekenhuis met een kruisbeeld en een medaillon van Onze-Lieve-Vrouw in haar handen, nadat zij haar belager vergeven had. De moordenaar kreeg in de gevangenis een visioen van Maria Goretti, bekeerde zich en trad later in als broeder bij de Kapucijnen.

Het meisje werd in 1950 door Paus Pius XII heilig verklaard. Bij deze ceremonie was ook de moeder van de heilige aanwezig, een unicum, en verder ook de moordenaar zelf.

Haar feestdag is op 6 juli. Zij is de patrones van de jonge meisjes en van de slachtoffers van aanranding en verkrachting.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------